“100 de ani de Unire, 100 de ani de folclor muzical”

Asociația Culturală “Trandafir de la Moldova” Huși se va implica în organizarea a patru manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri.

Asociația Culturală “Trandafir de la Moldova” Huși lansează, astăzi, la sediul primăriei, proiectul “100 de ani de Unire, 100 de ani de folclor muzical”, susținut prin Programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes general pe anul 2018 al Consiliului Județean Vaslui.

“Obiectivul general al proiectului este implicarea asociației în organizarea a patru manifestări culturale / spectacole dedicate Centenarului. Grupurile țintă sunt reprezentate de zece tineri soliști de muzică populară, doi rapsozi populari din județul Vaslui, 11 instrumentiști, un dirijor (orchestrator și aranjor muzical), șase membri ai grupului etno-folcloric «Haiducii» din Costești, Republica Moldova, 25 de membri ai grupului folcloric «Răzeșii» din Pogonești și 70 de dansatori ai Ansamblului «Trandafir de la Moldova», care vor aduce în atenția publicului cântecele vechi și cântecele de cătănie – mărturii folclorice ale Primului Război Mondial, culese din județul Vaslui în anii ’70”, se arată într-un comunicat al Asociației Culturale “Trandafir de la Moldova” Huși.

La conferința de lansare a proiectului sunt așteptate oficialități județene și locale, membri ai Asociației Culturale “Trandafir de la Moldova” Huși și ai asociațiilor partenere, Club Kiwanis și Nobil Regio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =