Campionatul de rugby se modifică

Din noul sezon competițional, Rugby Club Bârlad nu va mai juca în Divizia Națională de Seniori (DNS), unde erau incluse opt echipe, ci într-un campionat nou, care va comasa DNS cu Divizia A și care va reuni 12 echipe.

 În ședința din 11 iunie, membrii Biroului Federal al Federației Române de Rugby au aprobat propunerea Departamentului Competiții de a comasa DNS cu Divizia A. Deocamdată, nu s-a stabilit cu exactitate cum va arăta sezonul competițional 2018-2019, însă se merge pe două variante.

Prima presupune împărțirea celor 12 echipe din cele două competiții în două grupe: Centru Nord (Gura Humorului, CSM Suceava, CS Știința Petroșani, CS Poli Iași, CS Mănăștur și CSU Arad) și Centru Sud (RC Grivița, CS Sportul Studențesc, CS Năvodari, RCM Galați, CSM Sibiu și RC Bârlad). Sezonul regulat, cu tur și retur, ar urma să se dispute în toamna 2018, adică va avea zece săptămâni (8 septembrie – 10 noiembrie). În primăvara 2019, se va juca play-off-ul, cu primele trei echipe clasate din fiecare grupă, timp de cinci săptămâni, respectiv 30 martie – 27 aprilie 2019. La fel se va proceda în cazul meciurilor din play-out. În continuare, se vor disputa semifinalele și finalele, precum și meciurile pentru stabilirea locurilor 7-12.

A doua variantă presupune înființarea unui campionat național cu 12 echipe, care se va desfășura pe parcursul a 22 de săptămâni (tur/retur), urmând ca primele patru clasate să joace semifinalele, finala mică și finala mare.

Reamintim că, la finele sezonului competițional 2017-2018, Rugby Club Bârlad s-a clasat pe locul 4 în Divizia Națională de Seniori, după ACS Tomitanii Constanța (campioană), SCM Gloria Buzău (locul 2) și CS Năvodari (locul 3).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + one =