Lunar, patru vasluieni își deschid afaceri

În primele patru luni ale anului curent, în județ au fost înregistrate 316 SRL-D. Domeniile preferate de cei care debutează în afaceri sunt: construcții, service auto, transporturi rutiere de mărfuri, comerț prin internet, restaurante, coafură și comerț cu amănuntul.

 Ritmul de înființare a societăților în județul Vaslui se menține relativ constant. În primele patru luni ale anului, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, 14 vasluieni au avut curajul să intre în lumea afacerilor și să-și înființeze câte un SRL-D (societate cu răspundere limitată – debutant). Rezută că, în medie, lunar, aproape patru vasluieni își deschid firme. În total, la Registrul Comerțului Vaslui, au fost înregistrate 316 SRL-D. Domeniile preferate de cei care debutează în afaceri sunt: construcții, service auto, transporturi rutiere de mărfuri, comerț prin internet, restaurante, coafură și comerț cu amănuntul.

Tinerii care dețin SRL-D pot să obțină până la 10.000 de euro de la stat, dar vor trebui să aibă disponibili de la bun început 20.000 de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea de 50% din cheltuielile cu investiția și încă 10.000 de euro pentru restul cheltuielilor, care ulterior îi vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis. Totodată, legea prevede scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru angajați pe perioadă nedeterminată, precum și scutirea de la plata taxelor pentru operațiunile de înmatriculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × four =