“Patrula de reciclare”: Două școli premiate

Dintre cele zece unități de învățământ din Bârlad, Vaslui, Perieni, Puiești și Zorleni care au participat la programul național de educație de mediu „Patrula de Reciclare”, două au fost premiate. Este vorba despre Școala „George Tutoveanu” Bârlad și Școala „Mihai Eminescu” Vaslui, aceleași ca la ediția precedentă.

În ultimii șapte ani, datorită voluntarilor din „Patrula de Reciclare”, aproape 4,5 milioane de persoane din întreaga țară au aflat cum să gestioneze una dintre cele mai toxice categorii de deșeuri – cele electrice, electrocasnice și electronice (DEEE), care au în componența lor elemente nocive pentru mediu și pentru sănătatea populației. În plus, nu sunt biodegradabile, ceea ce înseamnă că pot polua solul, apa și aerul timp de sute de ani.

La cea de-a VII-a ediție a programului național de educație de mediu „Patrula de Reciclare”, nu mai puțin de 125 de echipe de preșcolari și elevi (15 din București și câte două-trei din fiecare județ) au fost premiate la categoriile „Cea mai activă patrulă” și „Cea mai mare cantitate de baterii colectată”. Ca noutate, în acest an, pentru rezultate deosebite, unele unități de învățământ au primit mențiuni speciale. Din județul Vaslui, premiate au fost Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad (coordonator Mihaela Vlasie) – „Cea mai activă patrulă” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui (coordonator Luminița Popa) – „Cea mai mare cantitate de baterii colectată”. Sunt aceleași unități care au fost premiate și în 2017.

Potrivit organizatorilor, echipele câștigătoare la a doua categorie au strâns și trimis la reciclare aproximativ 70.000 de baterii uzate, adică peste 2.000 de kilograme.

Cele 125 de echipe câștigătoare își pot alege singure premiile, care constau în materiale didactice, rechizite și birotică. Ediția 2017-2018 a „Patrulei de Reciclare” va continua, premianții naționali urmând să fie aleși în luna septembrie.

Pe lângă cele două școli premiate, din județ mai participă “Școala „Victor Ion Popa” (coordonator Claudia Galan) Bârlad, Școala Gimnazială nr. 1 Perieni (Monica Sandu), Liceul Tehnologic Puiești (Anca Coatu), Școala nr. 1 Zorleni (Ionela Munteanu), grădinițele nr. 3 (Marina Mihu), nr. 8 (Emilia Dorneanu) și nr. 19 (Dorinela Turbatu Balan) Vaslui, Școala „Ștefan cel Mare” Vaslui (Gabriela Anghel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =