A fost găsită hoața… de povești!

Zeci de elevi, părinți și cadre didactice au participat la lansarea cărții ”Bunica, hoață de povești”, autoare fiind învățătoarea Angelica Manole, de la Școala ”Constantin Parfene”.

A fost odată ca niciodată o învățătoare cu suflet curat, Angelica Manole, care a șlefuit zeci de generații de elevi. Colegi, foști și actuali elevi, părinți și iubitori de lectură au venit aproape de ea pentru a asculta cuvântul duios al dascălului abia ieșit la pensie, care a ținut să încheie o nouă etapă a vieții oferind posterității o carte, ”Bunica, hoață de povești”.

Amfiteatrul Școlii ”Constantin Parfene”, gimnaziu unde învățătoarea a petrecut o bună perioadă la catedră, a fost locul unde s-a plâns, însă lacrimile au fost de bucurie, ținând cont că toate poveștile au fost cu final fericit.

”Am intitulat cartea «Bunica, hoață de povești» pentru că majoritatea ideilor au fost «furate» de la nepoți, în jocurile noastre de a crea povești. Titlul mi-a fost sugerat de prietena mea, Alina Grigoraș, jurnalist și autor de cărți pentru copii, participantă directă, deseori, la aceste acte de creație. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și au crezut în mirajul care îl cuprinde pe micul cititor atunci când pătrunde în lumea minunată a poveștilor mele”, a spus Angelica Manole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 2 =