Sărbătoare la frontieră

Elevi de pe ambele maluri ale Prutului au jucat Hora Prieteniei pe podul rutier Albița-Leușeni și s-au familiarizat cu munca polițiștilor de frontieră.

Două grupuri de elevi din cadrul școlilor Pădureni – România și Cărpineni – Republica Moldova au fost musafirii polițiștilor de frontieră de la Albița și Leușeni pentru a marca Ziua Internațională a Copilului.

“Polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița le-au explicat copiilor activitățile specifice, principalele atribuții, diversele tipuri de ținută, aparatura de vedere pe timp de noapte și de observare pe timp de zi șamd. De asemenea, în PTF Leușeni, copiii au putut să observe modul de funcționare a aparaturii de scanare. Cei mici au urmărit cu viu interes și un exercițiu demonstrativ cu câinele din dotarea Poliției de Frontieră Române – specialitatea detectare stupefiante. Momentul cu cea mai mare încărcătură emoțională a fost vizita la podul rutier Albița-Leușeni. Îmbrăcați în costume populare, copii de pe ambele maluri ale râului Prut, mână în mână cu polițiști de frontieră din cele două țări-surori, au sărbătorit acest moment unic prin Hora Prieteniei. Gazde primitoare, polițiștii de frontieră de pe ambele maluri ale râului Prut au întâmpinat copiii cu zâmbete calde și băuturi răcoritoare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Și elevii vasluieni au avut șansa să cunoască meseria de polițist de frontieră. Activitățile au inclus momente de maximă atracție pentru cei mici, între care prezentarea unor exerciții demonstrative desfășurate cu ajutorul câinilor de serviciu din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =