Când vin și cum vor putea fi folosite? O nouă “specie” de vouchere – tichetele culturale!

Pe lângă tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță, vor apărea și tichetele culturale. Propunerea legislativă urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Dacă un proiect votat săptămâna trecută de Camera Deputaților va deveni lege prin promulgare prezidențială, toți salariații vor putea primi de la angajatori tichete culturale, pe care le vor folosi pentru a cumpăra cărți, manuale, albume muzicale, acces la filme, muzee, festivaluri, târguri, expoziții, parcuri tematice, spectacole și concerte.

Totodată, actul normativ cu pricina va reglementa toate voucherele pe care le pot acorda angajatorii. Astfel, pe lângă tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță, vor apărea și tichetele culturale. După ce a trecut de Senat, propunerea legislativă a fost adoptată miercuri, 13 iunie, și de Camera Deputaților. Documentul urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Tichetele culturale vor avea o valoare lunară de maximum 150 de lei (sau de 300 de lei, dacă vor fi acordate doar ocazional) și vor putea fi folosite la plata bunurilor și serviciilor culturale.

“Valoarea individuală a unui tichet cultural va fi de 10 lei și se vor acorda maximum 15 într-o lună. Acestea vor fi valabile numai dacă includ, printre altele, prenumele, numele și codul numeric personal ale salariatului îndreptățit să le folosească”, potrivit Camerei Deputaților.

Cel mai probabil, tichetele culturale vor putea fi folosite de la începutul anului viitor.

“Se preconizează ca aceste beneficii să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Dacă inițial se dorea și introducerea tichetelor pentru sport, în cele din urmă s-a votat pentru renunțarea la acestea, așa că rămân în discuție doar tichetele culturale”, menționează surse parlamentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =