„Caravana Cireșarilor”, la prima ediție

Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad a organizat o inedită activitate de comemorare a scriitorului Constantin Chiriță, autorul celebrului ciclu de romane „Cireșarii”, născut pe 12 martie 1925, în comuna Ibănești, județul Vaslui. Manifestarea a fost organizată cu sprijinul primăriei și a consiliului local, în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 Ibănești.

Gazdele și-au întâmpinat oaspeții cu… cireșe și un amplu program artistic. Din Bârlad au participat viceprimărița Roxana Miron-Feraru, Cristina Vizitiu – directoarea Bibliotecii „Stroe S. Belloescu”, bibliotecara Mihaela Andreea Hanganu și Costel Tudor, consilierul personal al primarului Dumitru Boroș.

„Activitatea, aflată la prima ediție, s-a intitulat «Caravana Cireșarilor» și presupune încurajarea lecturii în rândul elevilor de gimnaziu și al tinerilor în general. Inițiativei i s-a alăturat un grup de voluntari care promovează lectura și în cadrul altor activități desfășurate de instituția noastră. Trebuie să remarcăm și colaborarea cu întreg colectivul de cadre didactice al școlii partenere din Ibănești, care s-a pregătit exemplar pentru această primă ediție a «Caravanei Cireșarilor»”, a declarat Cristina Vizitiu, directoarea Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” Bârlad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − nine =