Concursurile serviciilor pentru situații de urgență

În Poligonul de pregătire al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” al județului Vaslui s-a desfășurat etapa județeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Probele au fost: pista cu obstacole 100 m, ștafeta 4×100 m și dispozitivul de intervenție.

Echipajul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al SC Rulmenți SA Bârlad și cel a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Rebricea s-au clasat pe locul I și vor reprezenta județul Vaslui la etapa zonală, care se va desfășura în prima jumătate a lunii iulie pe Stadionul Municipal Focșani.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență din România au ca obiective dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și deprinderilor necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție, evaluarea nivelului de pregătire, popularizarea unor aspecte din activitatea desfășurată de aceste servicii și îmbunătățirea relațiilor de colaborare între serviciile voluntare și private.

“Conducerea ISU mulțumește pe această cale participanților, Consiliului Județean și Primăriei Vaslui pentru susținere, iar câștigătorilor le dorim succes în etapa următoare”, a declarat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + five =