Gimnaste din Torino, în vizită la Bârlad

În intervalul 20-29 iunie, un grup de gimnaste din Torino, Italia, antrenate de Alina Pascariu, o fostă gimnastă din Bârlad, se vor pregăti în sala de antrenamente „Andreea Răducan” a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Sportivele se vor afla aici pentru un schimb de experiență prevăzut în cadrul proiectului internațional „Acces la succes”, desfășurat în premieră la Bârlad și inițiat și coordonat de antrenorii Ana Maria și Liviu Iordache.

Cum principalul partener al secției Gimnastică din cadrul CSS Bârlad este clubul privat G&A Academy ASD Torino, din Italia, la noi vor veni șase dintre gimnastele legitimate acolo. Ele vor fi însoțite de Alina Pascariu, prima gimnastă legitimată la CSS Bârlad care a fost inclusă în lotul național al României (în anul 1995).

„La acest schimb de experiență vor participa toți antrenorii de gimnastică al CSS Bârlad și un grup de 12 sportive cu vârste între 8-9 ani. Activitatea va consta în antrenamente tematice, activități extracurriculare, înot, aquagym etc. Ne-am gândit să ne ducem oaspeții să viziteze mai multe obiective de interes turistic local, printre care Grădina Zoologică și Muzeul «Vasile Pârvan»”, ne-a declarat Ana Maria Iordache, șefa secției Gimnastică a CSS Bârlad.

La proiect participă în calitate de parteneri Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Federația Română de Gimnastică și Clubul Sportiv Municipal Onești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 9 =