Încep controalele estivale

Până la finele lui august, echipe de inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui vor lua la puricat zonele de agrement din județ.

 Odată cu începerea sezonului estival, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus structurilor teritoriale desfășurarea unor controale tematice în zonele de agrement și localitățile de interes turistic. Astfel, în perioada 15 iunie – 31 august, la nivelul fiecărui județ se vor constitui echipe de inspectori ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), care vor desfășura controale în unitățile de vânzare cu amănuntul. În cazul în care vor fi identificate produse alimentare ce prezintă riscuri pentru sănătatea publică, acestea vor fi retrase de la comercializare.

„În această perioadă, inspectorii ANSVSA vor controla condițiile de igienă în care funcționează unitățile de alimentație publică (pizzeriile, cantinele, unitățile tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie și patiserie), pensiunile turistice, unitățile de tip hipermarket și supermarket și magazinele alimentare, precum și respectarea cerințelor generale de igienă a alimentelor. Se va verifica și respectarea cerințelor pentru înregistrarea sanitar-veterinară a unităților de vânzare cu amănuntul, eligibilitatea și trasabilitatea materiilor prime, respectarea cerințelor de igienă privind manipularea, prepararea și depozitarea alimentelor, respectarea cerințelor de igienă privind expunerea și servirea alimentelor și implementarea procedurilor și programelor de autocontrol”, spun reprezentanții ANSVSA.

Pentru ca totul să decurgă fără probleme, DSVSA Vaslui va solicita sprijinul Instituției Prefectului, care va dispune primăriilor din județ să informeze sistematic cu privire la perioadele în care se organizează anumite evenimente (târguri de vară, pelerinaje cu ocazia unor sărbători religioase, zilele comunelor etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 14 =