Primarul Dumitru Boroș iese pe teren: Investițiile, verificate la sânge

Edilul șef al Bârladului inspectează personal lucrările de construcții la obiectivele de interes public. Prima oprire a fost la cele două sere.

De câteva zile, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a început o serie de vizite de lucru la mai multe obiective locale aflate în construcție, prima oprire fiind făcută la o seră achiziționată recent. Deplasarea a presupus analiza stadiului lucrărilor de amenajare pe o suprafață de 450 de metri pătrați, plus reabilitarea unei sere mai vechi, cu o suprafață de 210 metri pătrați.

Executantul a apreciat că, în două-trei luni, ambele sere ar putea deveni funcționale la standarde europene. Sera cea nouă este în sistem modular, prevăzută cu ventilație automată și sistem de irigare prin picurare, ceea ce o face incomparabil mai eficientă decât cele actuale (cea mai „bătrână” datează din anii 1960, iar cea mai „tânără” a fost construită în 1987). Investiția pentru acest obiectiv s-a facut în două etape, respectiv achiziția (130.000 de lei) și montajul (20.000 de lei).

În paralel, lucrările sunt în plină desfășurare la reabilitarea unei sere mai mici, care se afla într-un stadiu avansat de degradare. Investiția pentru acest obiectiv, adică suma de 20.000 de lei, presupune reparații capitale și de montaj arcade, care vor fi acoperite cu folie din polietilenă, special concepută pentru sere.

„Având în vedere discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentantul constructorului și, evident, cu personalul serviciului care va exploata aceste obiective, cel mai probabil, din toamnă, ambele sere vor fi puse în funcțiune la capacitatea maximă. În acest fel, vom reuși să creștem suprafața de producție a materialului săditor pentru înfrumusețarea orașului. Investiția la cele două obiective va crește eficiența economică a activității serelor și va îmbunătăți considerabil condițiile de cultură pentru plante și, implicit, cele de lucru pentru angajații de aici”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + eighteen =