“Sanitarii pricepuți”

La etapa județeană a Concursului pentru Sănătate și Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuți”, au participat opt echipaje de gimnaziu și liceu.

„Sanitarii Pricepuți” este singura competiție pentru sănătate și prim-ajutor care se desfășoară în unitățile de învățământ din România. Are o tradiție de 47 de ani. Sâmbătă, 9 iunie, a avut loc faza județeană, găzduită de Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui.

“Concursul face parte din Calendarul Național al Activităților Educative și este organizat în fiecare an în cadrul parteneriatului încheiat între Inspectoratul Școlar Județean și Filiala Societății Naționale «Crucea Roșie». Anul acesta, competiția cu miză a fost cea adresată elevilor de liceu deoarece la acest nivel echipajul câștigător la etapa județeană participă la etapa națională”, a declarat Valeriu Caragață, președintele Filialei Vaslui a Societății Naționale “Crucea Roșie”.

Au participat opt echipaje, patru de la școlile gimnaziale și patru de la licee, fiecare susținând două probe, teoretică și practică.

La categoria liceu, câștigătorul premiului I a fost LMK, iar la gimnaziu, “Cuza Vodă” Huși.

Organizarea a fost posibilă prin implicarea coordonatorilor Carmen Carp și Viorel Gologan – Filiala Județeană Crucea Roșie și a juriului format din: președinte – doctor Bogdan Ignătescu, membri – Alina Manolache (UPU Vaslui) și Ionică Ciobanu, voluntar Crucea Roșie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 14 =