Flacăra vede promovarea!

În urmă cu un an se zbătea în anonimat, iar acum atacă o promovare istorică în liga a treia. Flacăra Muntenii de Sus, noua campioană județeană, va juca la baraj cu Șomuz Fălticeni, campioana județului Suceava.

În acest sezon, FC Flacăra Muntenii de Sus a fost surpriza ligii a patra. După ce și-a asigurat, în iarnă, nu mai puțin de patru jucători cu evoluții în ligile superioare, formația muntenară bate la porțile ligii a treia. A fost vorba despre transferurile lui Ionuț Chiochiu, care a activat mulți ani în liga a treia, și Bogdan Țuțu, care are în CV meciuri în liga secundă. Cel mai mare câștig a fost portarul Mihai Tătaru, care a apărat pentru echipe de tradiție din prima ligă, cum ar fi CFR Cluj, FC Vaslui, Universitatea Craiova și Politehnica Iași. Un alt jucător cu un CV impresionant este Gabriel Crăciun. Fundașul a evoluat în Liga 1, la Gaz Metan Mediaș și FC Argeș Pitești. Cele mai multe jocuri, 159 la număr, le-a acumulat în liga a doua. În sezonul 2014-2015 a făcut parte din lotul cu care Atletico Vaslui izbutea promovarea în liga a III-a.

”Ne dorim promovarea, nu negăm acest lucru. Ar fi o promovare istorică. Flacăra a mai reușit acest lucru prin 2006, însă nu s-a înscris în liga a treia din lipsă de fonduri”, a spus Ion Vartolomei, primarul comunei Muntenii de Sus.

Pentru a disputa meciurile de acasă în fața propriilor suporteri, autoritățile au demarat o serie de investiții la arena sportivă. În prezent, terenul de fotbal are vestiare moderne, a fost montată o tribună cu o capacitate de peste 300 de locuri pe scaune și urmează instalația de nocturnă.

”Există entuziasm la Muntenii de Sus. Pe lângă sprijinul unor sponsori și al Consiliului Local, mulți localnici aflați la muncă în străinătate au sărit în ajutorul echipei de fotbal. Fiecare ne sprijină cu ce poate. Cineva ne-a trimis o mașină de tuns gazonul”, a mai spus primarul.

Flacăra Muntenii de Sus a obținut dreptul de participare la barajul de accedere în liga a treia după ce a câștigat finala ligii a patra cu FC Gârceni, scor 2-1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =