Trei bârlădeni pentru Men’s Sevens Trophy

Trei dintre cei 17 rugbiști incluși în lotul național care se pregătește în aceste zile pentru Men’s Sevens Trophy provin din Bârlad.

Echipa națională de rugby în 7 masculin a intrat de ieri într-un stagiu de pregătire centralizată desfășurat în capitală. Cantonamentul se desfășoară până pe 28 iunie și vizează pregătirea pentru participarea la cea de-a doua etapă a Campionatului European de Rugby în 7 (Men’s Sevens Trophy), care va avea loc la Siauliai, Lituania, între 30 iunie – 1 iulie.

Dintre cei 17 rugbiști convocați, trei provin din Bârlad: Daniel Vlăduț Zaharia, care în prezent activează la Timișoara Saracens (campioana României pentru al treilea an consecutiv), Alexandru Țiglă, legitimat la CSM Știința Baia Mare (vicecampioana României), și Daniel Boicu, component al Centrului Național Olimpic de Pregătire pentru Tineret. Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad.

Pe 29 iunie, România 7’s va pleca la Siauliai, unde va face parte din grupa A, alături de Ucraina, Luxemburg și Letonia. Grupa B este formată din Lituania, Danemarca, Croația și Ungaria, iar grupa C din Belgia, Israel, Bulgaria și Cipru. În prima zi a competiției, România va juca împotriva Letoniei (ora 9), Luxemburgului (ora 11.45) și Ucrainei (ora 14.30).

România 7’s a câștigat prima etapă a Men’s Sevens Trophy de la Zagreb, Croația, desfășurată între 8-9 iunie. Bârladul a fost reprezentat tot de Daniel Vlăduț Zaharia, Alexandru Bucur și Alexandru Țiglă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − eleven =