Canotoarele din Bârlad și Pogana, la Cupa Mondială din Austria

Campioanele europene și vicecampioanele mondiale de canotaj Beatrice Mădălina Parfenie și Roxana-Georgiana Parascanu vor vâsli în probele de 4- și 8+1 din cadrul Cupei Mondiale II, care va avea loc la Linz.

 Sâmbătă, 23 iunie, canalul Dunării, în dreptul localității austriece Linz, va găzdui cea de-a doua competiție internațională majoră din sezonul pe apă aflată în calendarul Federației Române de Canotaj, respectiv Cupa Mondială II. Vor participa echipaje din numeroase țări, România urmând să înscrie echipaje la probele 2x (dublu vâsle), 4x (patru vâsle), 4- (patru rame fără cârmaci), 4^ (patru rame cu cârmaci), 8^1 (opt cu cârmaci).

Județul Vaslui va fi reprezentat de două canotoare, în speță bârlădeanca Beatrice Mădălina Parfenie (22 de ani) și Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani), originară din comuna Pogana, ambele legitimate la Clubul Sportiv Dinamo București.

Beatrice Mădălina Parfenie va face echipă cu alte șapte sportive, alături de care va concura în proba de 8^1 feminin, pe distanța de 2.000 de metri.

„Suntem o echipă nou formată, suntem dornice să avem o prestație bună și chiar să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, ne-a declarat Beatrice Mădălina Parfenie.

Roxana-Georgiana Parascanu va face echipă cu alte trei canotoare, alături de care va concura în proba de patru rame fără cârmaci, tot pe distanța de 2.000 de metri.

„Eu sunt singura care a mai rămas în barca de 4- de anul trecut. E prima dată când fac echipă cu cele trei fete, dar sper să ne coordonăm foarte bine. Ne așteaptă un concurs destul de dur, dar ne dorim să ne clasăm cât de sus putem. Nimic nu este imposibil!”, ne-a declarat canotoarea din Pogana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =