Oaspete de seamă la ”Racoviță”

Ambasadorul Republicii Belarus la București, Excelența Sa Andrei M. Grinkevici, a fost oaspetele Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui.

Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui a primit vizita Excelenței Sale Andrei M. Grinkevici, ambasadorul Republicii Belarus la București. Este al treilea diplomat care vizitează această unitate de prestigiu din județul nostru, confirmând astfel imaginea liceului în comunitatea locală. A fost însoțit de viceprimarul Dragoș Cazacu, de inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean – prof. Gabriela Plăcintă, și de inspectorul de limbi moderne – prof. Alexandru Mîță.

La sosire, oaspeții au fost întâmpinați cu prietenie și căldură de conducerea liceului, prof. Daniel Hulubei și prof. Manuela Furtună, precum și de elevii Andreea Popa, Ioana Cătălina Iordăchiță, de la clasa a XI-a E, și Tase Isidor, de la clasa a XI-a A. S-au purtat discuții cu elevii și cadrele didactice în cadrul orelor de engleză și informatică, s-au vizitat laboratoarele de biologie, informatică și chimie, precum și terenul de sport.

Excelența Sa a apreciat în mod deosebit atmosfera elegantă, serioasă din liceu, parteneriatul activ între elevi și profesori, calitatea învățământului practicat aici.

Impresionat, Andrei M. Grinkevici a consemnat în Cartea de Onoare a Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui următorul mesaj: Este o mare plăcere și onoare pentru mine să vizitez școala dumneavoastră frumoasă și să-i cunosc pe director, pe profesori și elevi. Aș fi extrem de mulțumit să pot fi de ajutor la stabilirea unor relații de prietenie cu școli din Belarus. Vă doresc succes și prosperitate vouă și școlii voastre minunate! Cu considerație, Andrei Grinkevici, ambasadorul Belarusului”.

Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui își trece astfel în palmares încă o vizită importantă de care profesorii și elevii s-au bucurat și care s-ar putea finaliza cu  activități de parteneriat din care ar avea de câștigat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − six =