Patru vasluience, sărbătorite de autorități la împlinirea a 100 de ani: De-o vârstă cu România Mare!

Patru vasluience născute în 1918, anul Marii Uniri, au fost felicitate de prefectul județului, Eduard Andrei Popica, și de șefii structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei ceremonii intitulate “O viață cât un centenar”.

Ieri, în sala de ședințe a Consiliului Județean, prefectul Eduard-Andrei Popica a ținut să le felicite personal pe Elena Balan, din satul Târzii, comuna Oltenești, Elena Stănescu, din satul Bereasa, comuna Dănești, și Profira Baciu, din satul Butucăria, comuna Zăpodeni, născute chiar în 1918, anul Marii Uniri. Întâlnirea a fost foarte emoționantă, iar alături de cele trei centenare se aflau și rudele lor. Reprezentantul guvernului în teritoriu le-a oferit câte o scrisoare de felicitare din partea ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, însoțită de un tricolor și o insignă cu inscripția ”România 100”. De asemenea, sărbătoritele au primit câte un tort aniversar, inscripționat cu sigla Anului Centenar, și un buchet de flori.

Cele trei sărbătorite de la Vaslui

”Persoanele pe care le onorăm azi împlinesc anul acesta cea mai frumoasă vârstă: cea a Marii Uniri. Sunteți născute odată cu România Mare și ne mândrim cu asemenea persoane, care sunt un exemplu pentru noi. Vă felicităm din tot sufletul!”, a spus Eduard-Andrei Popica.

Alături de prefectul județului, pe cele trei bătrâne le-au felicitat șeful Inspectoratului de Poliție al Județului – comisar-șef Gabriel Panțiru, cel al Inspectoratului de Jandarmi Județean – colonel Gheorghiță Păvăloaia, comisarul-șef Vasile Cernat – șeful Serviciului Teritorial la Poliției de Frontieră, și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență – colonel Gheorghe Blagoci.

Adunarea festivă de la Consiliul Județean

“Am trăit o viață plină de greutăți și bunătăți, dar le-am trecut pe toate, Dumnezeu m-a ajutat. Sunt mulțumită că, la câți ani am, m-au ajutat picioarele, capul, vederea, că mi-am văzut la casa lor cei nouă copii. Le transmit tuturor sănătate și putere de muncă!”, a spus Elena Bălan.

La rândul său, Profira Baciu le-a mulțumit autorităților pentru onoarea de a o fi sărbătorit în cadrul unei astfel de ceremonii și le-a transmis politicienilor, în general, sănătate și putere să conducă țara “mai bine”: “Doresc să nu mai fie plecați copiii noștri și nepoții noștri în țări străine, să lucreze în țara noastră, care e bogată și frumoasă”.

Ceremonialul de la Huși

O a patra sărbătorită, Maria Lucan, din municipiul Huși, a fost aniversată la locuința personală, nefiind transportabilă. Subprefectul Mircea Gologan a fost cel care a felicitat-o personal, alături de șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul campaniei ”O viață cât un Centenar”, a Ministerului Afacerilor Interne, care aduce în atenție românii care împlinesc un veac de viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + twenty =