A fost modificat calendarul de achitare a pensiilor!

Între Compania Națională Poșta Română și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, a fost încheiat un act adițional prin care s-a convenit modificarea calendarului de execuție a drepturilor de protecție și asistență socială, precum și de distribuire a taloanelor mov, începând cu luna iulie.

Pensiile de asigurări sociale de stat, IOVR și de agricultori vor fi achitate astfel:

– la domiciliul titularilor, în perioada 1-15 a lunii de plată;

– la ghișeul oficiului poștal, a doua zi lucrătoare după ultima zi de plată. De reținut este și faptul că înapoierea mandatelor de pensii rămase neachitate se va face în a treia zi lucrătoare după ultima zi de plată, la sediul oficiului. Plățile restante se fac în perioada 11-15 a lunii de plată, iar la ghișeul oficiului poștal, timp de două zile lucrătoare după ultima zi de plată. Plățile pentru veteranii de război, văduvele acestora și văduvele de război se vor face în perioada 1-15 a lunii de plată, la domiciliul titularului, iar la ghișeul oficiului poștal, două zile lucrătoare după ultima zi de plată. Înapoierea  acestor categorii de pensii neachitate se va efectua în a treia zi lucrătoare după ultima zi de plată la oficiul poștal.

Distribuirea taloanelor mov pentru beneficiarii care au optat pentru plata drepturilor în bancă, în cont curect sau card, se va face la domiciliul titularilor, în perioada 1-15 a lunii de plată, și la ghișeul oficiului poștal, până în ultima zi lucrătoare a lunii.

Pentru pensiile MApN, MAI, SRI, DGASPC etc, perioada de achitare rămâne neschimbată.

“La nivelul subunităților poștale din județul Vaslui s-au luat toate măsurile organizatorice pentru derularea activității de plată în condiții optime, conform graficelor afișate. Conducerea Oficiului Județean de Poștă (OJP) Vaslui va colabora cu instituțiile Ministerului Muncii și Justiției Sociale la nivel de județ, adică Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Județeană de Pensii, în vederea respectării calendarului de execuție a drepturilor sociale”, a declarat Irinel Grigore Marcu, directorul OJP Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − four =