Ambasadori la “Paralia Dance”

Reprezentanții Palatului Copiilor Vaslui au cucerit publicul la Festivalul Internațional “Paralia Dance – 2018”, din Grecia.

La invitația lui Milenko Anderski, președinte al IMMF Ohrid – Macedonia, ansamblul coregrafic “Prietenia” Vaslui, în a cărui componență au intrat formațiile “Style” – antrenor prof. Alis Vârlănuță, “Prietenia” – prof. Elena Anușca-Doglan, ambele de la Palatul Copiilor, și “Olimpienii” – prof. Gabriela-Lolica Antipa, de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui, au participat, în perioada 11-16 iunie, la Festivalul Internațional “Paralia Dance / Dans în Paralia – 2018″, în compania unor ansambluri din Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Polonia și Serbia.

”Participarea la festival fost o oportunitate de promovare a valorilor culturale românești în context european, de a ne face noi prieteni și de a stabili parteneriate de colaborare cu reprezentanții altor țări. Efortul făcut pe toate planurile pentru a ajunge la Paralia-Katerini a fost foarte mare și nu poate fi descris în cuvinte, dar acest eveniment va fi apreciat în timp ca fiind extraordinar și de neuitat pentru miile de oameni din numeroase țări care ne-au văzut. Prin fața ochilor lor va trece ca un film de excepție chipul copiilor noștri frumoși, inteligenți, expresivi, civilizați”, a spus prof. Elena Anușca-Doglan.

Parada țărilor participante, spectacolul și acordarea diplomelor au fost momentele oficiale ale Festivalului Internațional.

”Felicitări antrenorilor pentru pasiunea și dăruirea totală cu care își fac datoria! Mulțumim Primăriei municipiului Vaslui, mulțumim, domnule primar Vasile Pavăl, pentru preocuparea de a promova în lume valorile culturale și spirituale românești! Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, care a avut încredere în capacitatea noastră de performanță internațională. Mulțumim părinților, mulțumim Palatului Copiilor Vaslui, mulțumim Școlii Gimnaziale «Ștefan cel Mare» Vaslui, mulțumim «Transurb» SA Vaslui, mulțumim translatorilor, prof. Mirela Nistoroschi și prof. Adrian Gherghe, mulțumim profesorilor însoțitori, Săvescu Carmen, Lisievici Gabriela, Botezatu Ana-Maria, mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi! Mulțumim organizatorului, domnul Milenko Anderski, și staff-ului său, mulțumim lui Alexios Karathanasis și echipei de la hotelul Eri pentru strădania de a ne simți bine pe tot parcursul șederii noastre la Paralia”, a declarat prof. Elena Anușca-Doglan.

Trupa “Style”, de la Palatul Copiilor Vaslui, formată din 19 copii frumoși și talentați, și-a îndeplinit obiectivul: distracție, dans, prietenie. Experiența și talentul le-au adus aprecieri, laude și aplauze furtunoase.

Curiozitate, bucurie, emoție, împlinire sunt trăirile copiilor “olimpieni” de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”.

”Emoții mari în sufletele noastre, în glas și în pas de dans pe meleagurile olimpice, cu mândria în suflet de român. Am primit felicitări de la românii aflați în vacanță sau care lucrau acolo. Ne-am bucurat de invitații, poze făcute împreună și îmbrățișări călduroase, fericiți că suntem de-ai lor și că participăm la festival. Mulțumim organizatorilor pentru că au făcut posibil acest eveniment”, a menționat prof. Gabriela-Lolica Antipa.

Participarea formației “Prietenia” Vaslui la Festivalul Internațional “Paralia Dance – 2018” a reprezentat pentru copii răsplata binemeritată  pentru efortul depus la antrenamente pe parcursul anului școlar 2017-2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + four =