Inspecție edilitară în Zona Gării Bârlad: Boroș, nemulțumit de asfaltări!

Primarului Bârladului nu-i convine deloc halul în care se prezintă străzile Doctor Bogdan Bagdasar, Bicaz, Ioan Vodă și Poșta Veche, din Zona Gării. Deși cele patru artere ar fi trebuit asfaltate prin PNDL2, au trecut aproape trei săptămâni de când utilajele constructorului s-au „evaporat” din peisaj, lăsând în urmă canale, capace și cămine deteriorate și nici urmă de asfalt!

În urmă cu câteva zile, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a efectuat o serie de vizite de lucru la mai multe obiective locale aflate în construcție, începând cu o nouă seră, achiziționată recent. Marți, 19 iunie, a continuat la investiția „Asfaltare străzi în Zona Gării (str. Doctor Bogdan Bagdasar, str. Bicaz, str. Ioan Vodă și str. Poșta Veche)”, al cărei cost total se ridică la circa 500.000 de lei, prinsă în lista proiectelor finanțate prin PNDL2 (2017-2020).

Verificarea stadiului în care se află cele patru străzi a fost generată de sesizările cetățenilor din zonă, care i-au semnalat edilului șef faptul că, de mai bine de două săptămâni, constructorul a sistat nejustificat lucrările, după ce a produs o serie de pagube la sistemele de canalizare și alimentare cu apă ale riveranilor.

„Au rupt țevile de apă, au spart canalele cu utilajele cu care au lucrat pe străzi și, deodată, au plecat. Nu știm nimic de ei! Au lăsat străzile așa cum le vedeți…”, s-au plâns oamenii către primar.

Întrucât reclamațiile s-au confirmat, Boroș a solicitat de urgență explicații din partea constructorului: „Și eu, la rândul meu, sunt nemulțumit de ceea ce am găsit pe aceste străzi, la fel cum sunt nemulțumit de faptul că se înregistrează întârzieri destul de mari la termenul de finalizare. S-au deteriorat canale, capace și cămine, a căror remediere cade, conform contractului, în sarcina constructorului. Îl vom notifica imediat și, în funcție de ce ne va comunica, vom vedea dacă nu luăm în calcul chiar rezilierea contractului”.

Trebuie spus că lucrările au început în primele zile ale lunii mai, cele patru străzi fiind din pământ sau cel mult pietruite, deși sunt situate în zona centrală a orașului, în apropiere de Piața „Sfântul Ilie”. Arterele însumează o suprafață totală de 3.515 metri pătrați, din care str. Poșta Veche are 988 de metri pătrați, o lungime de 179 de metri liniari și o lățime de 5,5 metri, str. Ioan Vodă are 1.380 de metri pătrați, o lungime de 226 de metri liniari și o lățime de 5 metri, str. Doctor Bogdan Bagdasar are 685 de metri pătrați, o lungime de 137 de metri liniari și o lățime de 5 metri, iar str. Bicaz are 462 de metri pătrați, o lungime de 136 de metri liniari și o lățime de 3 metri pe o distanță de 100 de metri, respectiv, 4,5 metri pe restul de 36 de metri.

Tot pe 19 iunie, edilul șef s-a deplasat și pe strada Dimitrie Cantemir, la intersecția cu strada Dumbrava Roșie, din cartierul Podeni, pentru a verifica stadiul lucrărilor la obiectivul „Extindere rețea canalizare menajeră în cartierele Munteni și Podeni”, în valoare de 12,5 milioane de lei. Primarului i s-a adus la cunoștință că aici s-au montat o conductă de 354 de metri liniari și 14 cămine și că s-a executat refacerea sistemului rutier, iar acum sunt în plină desfășurare lucrări la sistemul colector. În prezent, în cartierele Munteni și Podeni acționează patru echipe, stadiul lucrărilor fiind la peste 70% pentru unele operațiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =